Stetind

Har man sett Stetind någon gång så förstår man varför det är utsett till Norges nationalfjäll. Det är ett fjäll som passar dom flesta som vill ha en luftig och tuff utmaning med klättring och klippkvalitet i världsklass. Toppen är 1392möh och man börjar vandringen precis intill fjorden så för att nå toppen blir det 1450 meters stigning. Själva klätterturerna varierar mellan 500-1300 meter. Dom två vanligaste turerna är Normalvägen via Sydryggen (grad 4) och Sydpelaren (grad 6-) båda turerna är på sydsidan av berget och har otroligt fin granitklättring. Räkna med en heldag med enorm utsikt över granitväggar och fjordar är sikten bra så ser man även Kebnekaise och Lofoten. Har du liten eller ingen klättererfarenhet rekommenderas normalvägen om du klättrat innan och kan klättra 13 replängder upp till grad 6- så kan vi sikta på Sydpelaren.

Program:

Dag 1: Kort möte på eftermiddagen/kvällen och inkvartering på något boende i Narvik.

Dag 2: Träffas kl:8.00 bil till Tysfjord så tar vi sikte på Klubbruta eller Engelskdiedret. Det är 5 replängder kanon fin granitklättring i svårighetsgraden 4 till 5. Om vädret ser bra ut för ett toppförsök dag 3 så kör vi en kort sträcka och parkerar vid Stetind. Där slår vi upp tälten och förbereder oss inför Stetind.

Dag 3: Väckning kl:3.00 för att vara på väg från tälten kl:4.00. Turen t/r till toppen tar 8-11 timmar, det är en heldag med magnifik utsikt och oförglömliga minnen. Efter turen så beger vi oss mot Narvik och hotellet igen.

Dag 4: En lugnare dag och vi träffas kl:9.00 för att bege oss till Haugfjell för skön klippklättring med fika och njuta av dagen. Om det finns speciella önskemål om vandring, klätterkurs eller något annat så gör vi det.

Veckoprogrammet här ovanför är ett förslag och kan komma att ändras efter förhållandena på berget och önskemål i gruppen.

Pris för tredagars upplägg: 8 000kr/person vid 2st bokade.

I priset ingår: 3 dagar med IFMGA-guide, guidens omkostnader, klätterutrustning och transport i området.

Bokning för endast Stetind då är priset 4000kr/person vid 2st bokade, om du är ensam är priset 6000kr. Bergsresor klättrar med max 2 gäster/guide på Stetind

Säsong: Juli-oktober (bästa månad är ofta september).

För kontakt och bokning: Klicka här eller ring +46 70 253 00 28

Länk till packlista: Klicka här

Länk till bilder: Stetind

Övrigt: Om du vill ha hjälp eller tips på boende, resa och transfer kontakta mig så kommer jag med förslag.