Alpin/glaciärkurs

Den här kursen finns i tre varianter glaciär och intro i alpinklättring, alpinklättervecka och fortsättnings vecka i alpinklättring. Oftast brukar vi vara i Kebnekaise, La Grave eller Chamonix, men det finns många andra ställen som också passar bra. Dessa kurser är i regel 5-6 dagar men anpassas så klart efter önskemål.

Det vi går igenom är: glaciärfärdsel, sprickräddning, repklättring, effektiva klättertekniker, turplanerande och så klart klättrar vi turer.

Förslag på en vecka i Chamonix:

Dag 1: Träffas vi på eftermiddagen/kvällen och går igenom veckan.

Dag 2: Vi träffas på morgonen och tar liften upp och klättrar lämplig tur, efter klättringen tar vi liften ner till dalen.

Dag 3: Träffas på tågstatioen och åker upp till Montenvers, här kör vi Ecole de glace (glaciär utbildning). Därefter går vi upp till Enver hyttan.

Dag 4: Tidig start från hyttan och klippklättertur.

Dag 5: Åter tidig start och klippklättring från hyttan, sedan vandring tillbaka till tåget.

Dag 6: Första liften upp på Aiguille du Midi, glaciärvandring över till Italien för klättring på Arete de Entreves eller övning på glaciären och sedan går vi till Torino hyttan.

Dag 7: Vi beger oss i pannlampanssken till Tour Rond 3792m. Efter det så tar vi oss tillbaka till liften och åker ner till Chamonix.

Om du kommer med önskemål och beskriver din tidigare erfarenhet, så kan vi tillsammans sätta ihop ett bra program som passar.

Plats: Sverige, Norge, Frankrike, Schweiz och Italien.

Säsong: Året om.

För kontakt och bokning: Klicka här eller ring 070-253 00 28

Länk till packlista: Packlista sommar

Länk till bilder: Alpinklättring

Pris exempel: 5 dagar alpinklättring i alperna 22500kr/person vid 2st bokade. Då ingår bergsguide, guidens omkostnader och säkerhetsutrustning.

Pris exempel: 5 dagar kurs i Kebnekaise 15000kr/person vid 2st bokade. Då ingår bergsguide, guidens omkostnader och säkerhetsutrustning.