Kebnekaise

Kebnekaise via Nygrensled: Att bestiga Sveriges högsta berg är något som du borde göra om du gillar berg, klättring och vandring. Turen går längs Jökelbäcken över Björlingsglaciär och fram till Södranischen där börjar klättringen längs Nygrensled upp till Kebnekaise Nordtopp, väl där uppe njuter vi över den fantastiska 360 graders vyn. Hemfärden går längs kammen över till Sydtoppen och sedan tar vi Östraleden tillbaka mot Fjällstationen.

Kebnekaise via Östraleden: Dom första 2,5 timmarna är det samma vandring som till Nygrensled men när vi kommer fram till Björlingsglaciär håller vi en annan riktning och tar sikte på Östraleden, därefter klättrar vi längs Östraleden upp till topplatån som vi sedan följer till Sydtoppen, därefter är det kamvandring över till Nordtoppen.

Bestigningen av Kebnekaise är en lång och fysiskt krävande tur, som innehåller glaciärvandring och klätterpassager. Hela turen tar tar 9-11 timmar att genomföra. Det finns andra roliga turar som vi också kan bestiga Kebnekaise på, några av alternativen då är att vi startar i Tarfala och går via Storglaciären eller Isfallsglaciären, vi kan göra Halspasset, Ostkammen till Nordtoppen. Vi försöker alltid att bestiga både Nord- och Sydtoppen på våra turer.

Programmen här ovanför är ett förslag och kan komma att ändras efter förhållandena på berget.

På alla alternativ av turer så kommer vi träffas dagen innan för genomgång av utrustning och upplägg.

Pris: Nygrensled 6000kr vid 1-2st deltagare 9000kr vid 3st deltagare. Östraleden inklusive en reservdag 10000kr upp till 6st deltagare. Start i Tarfala pris efter förfrågan.

I priset ingår: bergsguide, guidens omkostnader, klätterutrustning.

Säsong: Juni-september

För kontakt och bokning: Klicka här eller ring 070-253 00 28

Länk till packlista: Klicka här

Länk till bilder: Kebnekaise

Övrigt: