Mont Blanc

Att stå på toppen av Mt Blanc 4810 meter över havet och titta ned på omgivningen är något som bör upplevas! Bestigningen är ett veckoprojekt som innehåller mycket övning och acklimatisering inför toppdagen som är en 10-14 timmars tur. En bestigning av alpernas tak är en fysisk prövning som kräver bra kondition. Börja träningen i god tid, minst 1 år innan. Ha inte Mont Blanc som första mål inom bergsklättringen, du bör ha gjort andra berg innan eftersom en bestigning av Mont Blanc är tuffare än många andra berg som är högre.

Från 2018 så guidar vi en gäst per guide under toppdagarna och vi klättrar inte vägen som kallas”Trois Monts” från Aiguille du Midi.

Program:

Dag 1: Kort möte på eftermiddagen/kvällen.

Dag 2: Träffas kl:10.00 och tar liften upp till Aiguille du Midi 3800 möh. och vandrar över glaciärerna till Torinohyttan på 3500 möh. Vandringen går i lugnt tempo så vi vänjer oss vid höjden, Vandringen tar ca:4 timmar med otroliga vyer över Mont Blanc massivet.

Dag 3: Tidig frukost och en klättertur på Tour Rond, Vi rör oss i lugnt tempo hela dagen eftersom den tunna luften gör oss långsammare än normalt. Turen har PD som klättergrad och är perfekt för att vänja sig vid klättringen som vi gör under bestigningen av Mont Blanc.

Dag 4: Tidig frukost och vandring över till Cosmique hyttan för en fika innan vi klättrar Arete de Cosmique tillbaka till Aiguille du Midi innan vi tar liften tillbaka till Chamonix. Eftermiddagen spenderar vi i Chamonix med vila och förberedelser inför kommande dagar.

Dag 5: Vi samlas kl:11.00 och tar oss till Les Houches och sedan upp till Nid d’Aigle. Därifrån vandrar vi upp till Tête Rouse- eller Goûter hyttan på 3200/3800möh.

Dag 6: Väldigt tidig start och vi klättrar i pannlampans sken upp längs kammen mot alpernas högstaberg 4810 möh. Klättringen mot toppen är riktigt fin och utsikten är enorm och vi står på toppen kl:8 på morgonen innan vi startar vandringen och klättringen tillbaka till tåget. Till baka i Chamonix sen eftermiddag för avslutningsmiddag.

Dag 7: Sovmorgon och hemresa.

Extra dag: Om du vill klättra en annan tur till toppen av Mont Blanc så finns det möjlighet för det men då kan det bli att vi behöver en dag till för att nå toppen. Hör av dig så berättar jag mer.

Veckoprogrammet här ovanför är ett förslag och kan komma att ändras efter förhållandena på berget och önskemål i gruppen. Se toppdagen på Mont Blanc som ett toppförsök men om guiden inte tycker förhållandena är dom rätta kommer vi göra andra turer på andra berg som passar bättre för tillfället. Ha inte Mont Blanc toppen som enda mål för den här veckan.

Pris: 27500kr/person vid 2st bokade.

I priset ingår: 5 dagar med bergsguide, guidens omkostnader, transporter i Chamonix och säkerhetsutrustning.

Säsong: Juni-september (bästa månad är ofta juni och september).

För kontakt och bokning: Klicka här eller ring 070-253 00 28

Länk till packlista: Klicka här

Länk till bilder: Mont Blanc

Övrigt: Om du vill ha hjälp eller tips på boende i dalen, resa och transfer kontakta mig så kommer jag med förslag.