Ski around alperna

Liftnära offpistskidåkning, fokus ligger på åka skidor från liften med inslag av turer upp mot 1 timme med stighudar eller skidorna på ryggsäcken för att finna orörd snö även dagar efter snöfall. Under en vecka har vi möjlighet att byta skidort och kan välja uppemot 5 anläggningar.
Några förslag på orter är Andermatt, där ifrån når vi Engelberg och Dicentis. La Grave då når vi även Alpe d´Huez, Serre Chevalier, Mont Genevre och Clavier. Om Chamonix lockar så finns det orter i mängder i närheten som bjuder på fina möjligheter.

Förslag på program i La Grave:

Dag 1: Flyg till Grenoble eller Geneve, så packar vi in oss i minibussen.

Dag 2: Skidåkning i La Grave från morgon till benen är trötta, med genomgång av spade, sond och tranciver.

Dag 3: Tar vi bilen till Montgenevre/Clavier skidområdet ligger både i Frankrike och Italien. En riktig favorit, lite folk, ofta bra med snö och kortare turer.

Dag 4: Serre Chevalier, skidsystemet är stort nog för att utforskas en hel säsongs men vi nöjer oss med dom klassiska åken plus några mer gömda.

Dag 5: La Grave det vi inte gjorde på uppvärmningsdagen siktar vi på nu. Rännor, glaciärer, åk med firning. Teknisk åkning när den är som bäst.

Dag 6: Kör vi en repris och tar oss till Montgenevre/Clavier. Öppna fällt, skogsåk i alla möjliga vädersträck och så lunch i Italien.

Dag 7: Serre Chevalier med fortsättning på det vi inte gjorde första dagen.

Dag 8: Halvdag i La Grav antingen ligger vi och snurrar uppe på glaciären annars åker vi något av dom klassiska vägåken om förhållandena är dom rätta. Sedan transport tillbaka till flygplatsen.

Veckoprogramet här ovanför är ett förslag och kan komma att ändras efter förhållandena och önskemål i gruppen.

Pris: 15000kr/person vid 4st bokade.

I priset ingår: Bergsguide 7 dagar, resor med minibuss och säkerhetsutrustning.

Säsong: december-april

För kontakt och bokning: Klicka här eller ring 070-253 00 28

Länk till packlista: Klicka här

Länk till bilder: La Grave